Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Ullevål stadion likeretterstasjon

Landskamp-pa-Ulleval-Stadion-SPV-01667_500.jpg


En ny likeretterstasjon skal bygges ved Ullevål stadion T-banestasjon for å sikre stabil strømforsyning til T-banestrekningen mellom Majorstuen og Nydalen. Som en del av prosjektet skal det også bygges en ny kiosk, torg og sykkelstativ.


Bakgrunn

Hopp over det området

Over 100 millioner reiste med T-banen i 2016, og antall reisende er forventet å øke i årene som kommer. For å tilrettelegge for økt kapasitet og stabil drift skal flere utdaterte likeretterstasjoner langs T-banenettet oppgraderes. Den nye likeretterstasjonen på Ullevål stadion skal erstatte et eksisterende anlegg ved Vestgrensa.


Ny kiosk

Hopp over det området

I tillegg skal det bygges en ny storkiosk i tilknytning til stasjonen med tilhørende torg. Fra torget etableres det en trapp ned til perrongen som skal supplere dagens rampe. Kiosken håpes å tilføre et positivt bidrag til området og bidra til økt opplevd trygghet på stasjonen. Kiosken vil ha inngang mot Sognsveien.

Eksisterende sykkelparkering på tomten vil bli revet, og et nytt leskur for sykler bygget.

I anleggsperioden vil rampen ned til inngående plattform være stengt. En midlertidig rampe vil bli etablert lenger vest, ned ved Sognsveien 68, for å sikre planfri adkomst til plattformen. T-banen og Ullevål stadion stasjon vil være i full drift i hele anleggsperioden.


Fremdrift

Hopp over det området

Sommeren 2018:

  • Start anleggsarbeider utenfor Ullevål stadion

Sommeren 2019: 

  • Anleggsarbeider utført
  • Åpning av ny kiosk, torg og adkomst til plattformen
  • Rive eksisterende likeretterstasjon ved Vestgrensa


Film og bilder

Hopp over film og bilder

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter