Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Både syklister, gående og kollektivreisende blir ivaretatt. I september blir oppdraget lyst ut.
Bispegata i Gamlebyen er et av de store gateopprustningsprosjektene i Trikkeprogrammet. Planene med å skape en bedre forbindelse mellom Gamlebyen og Dronning Eufemias gate i Bjørvika er klare. I påvente av arbeider på Follobanen er det imidlertid lite som hittil har skjedd. Det blir det snart en endring på.

– Kun 450 meter gjenstår før Oslo sentrum får en helhetlig trikketrasé fra de skinnene som i dag finnes i Dronning Eufemias gate til eksisterende trikkespor i Oslo gate. Når denne puslebrikken er på plass, blir Ekebergbanen trolig hovedstadens flotteste trikketrasé, sier prosjektleder Jessica Bergstrand i Bymijøetaten, og legger til:

– Når prosjektet er ferdig, vil du på kun minutter reise gjennom det moderne Oslo med Operahuset, Lambda og Barcode, til Middelalderparken og Bispegården, før du stiger opp i Ekebergåsen med utsikt over hele byen.

Les mer: Alt om Bispegata-prosjektet

Utfordrende og spennende
Bispegata er av mange grunner et utfordrende prosjekt. Det finnes kulturminner både over og under bakken og grunnforholdene er ustabile. For prosjektet betyr dette at veien må fundamenteres ved hjelp av peler som bores ned i bakken. På overflaten blir det lagt trikkeskinner og lagt til rette for holdeplasser, sykkelfelt og nye fortau.

Det er kompliserte metere det er snakk om. Vestre del av Bispegata skal fundamenteres til fjell. Trikketraseen i Bispegata skal kobles sammen med trikkelinjene i Dronning Eufemias gate i vest og Oslo gate sør.


Slik kan Bispegata se ut når den er ferdig oppgradert i 2021.

Det blir separate sykkelfelt i begge retninger og universelt utformet holdeplass. Oslo torg skal etableres som et bindeledd mellom de forskjellige områdene. Gaten skal være åpen for syklende, gående og kollektivtrafikk gjennom hele anleggsperioden, og skal også fungere som gjennomkjøringsvei når Ekebergtunnellen er stengt. I tillegg skal det etableres overvannssystem og nytt vann og avløp i området.

– Dette er utvilsomt et spennende prosjekt for den eller de entreprenørene som får oppdraget – og det skal bli godt å komme i gang. Prosjektet er utfordrende og det historiske preget vil gi nye Bispegata og Oslo torg mye oppmerksomhet i årene fremover, sier Jessica Bergstrand.


Flyfoto over Bispegata og Gamlebyen som viser hvor den nye trikketraseen skal gå.

Les også: Arbeid på Ekebergbanen og Holtet base
Les også: Alle gode ting er tre!


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter