Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Anbudet for utbyggingen av Majorstuen, som innebærer trikketiltak, vann- og avløpstiltak og gatefornyelse, legges ut i slutten av august.
– Vi gleder oss til å komme i gang, sier prosjektleder Jens P. Skovholt i Sporveien.
– Vi har arbeidet med prosjekteringen i over ett år og har landet på en plan vi mener er fremtidsrettet og hensiktsmessig med tanke på reguleringen av hele Majorstuen-området. Dette er siste etappe av vedlikeholdsarbeidet på trikkeskinnene i Bogstadveien som ble utført i 2013, fortsetter Skovholt.

Dette skal gjøres
I tillegg til vedlikeholdsarbeid av gamle og slitte trikkespor, skal prosjektet  tilrettelegge for Ruters reguleringsplan for hele Majorstuen-området. Denne planen innebærer blant annet utbygging av nye Majorstuen T-banestasjon.

Les mer: Om prosjekt Majorstuen i Trikkeprogrammet

Majorstuen-prosjektet, som vil vare i et drøyt år, omfatter etablering av to trikkespor i Bogstadveien der veien møter Kirkeveien, samt nye holdeplasser i Bogstadveien ved Kirkeveien.

Denne delen av Bogstadveien får også en vegg-til-vegg-oppgradering med nye fortau. Det indre trikkesporet i Kirkeveien og Valkyriegata tas ut av drift og fjernes. I tillegg skal Vann- og avløpsetaten bytte ut over hundre år gamle vannledninger. Ulike virksomheter samkjører sine arbeider for å minimere byggeperioden.

Utfordrende forprosjekt
Sommeren 2017 ble det utført rutinemessig prøvegraving for å kartlegge grunnforholdene.

­– Utfordringen i området er at det er mange umerkede konstruksjoner under bakken. Vi oppdaget raskt av det var store avvik mellom kart og terreng. På grunn av disse oppdagelsene, har vi brukt mye tid på grundig forprosjektering. Prøvegravinger blir gjennomført nettopp for å kartlegge potensielle hindringer, sier prosjektleder Jens P. Skovholt.

Les også: Fremtidens byreise på 1-2-3

Søker erfaren entreprenør
Sporveien søker en entreprenør med erfaring og kompetanse på arbeider i bymiljø med mye trafikk. Majorstuen er et av de største kollektivknutepunktene i Oslo med rundt 30 millioner av- og påstigninger per år og arbeidsforholdene kan bli krevende. Det vil spesielt bli vektlagt evne til god planlegging, erfaring med VA-arbeider og erfaring med byspor og kontaktledningsanlegg.

Anbudet for prosjektet legges ut på TransQ i slutten av august 2018 og planlagt byggestart er første kvartal 2019.

Les også: Spennende ting på gang i Bispegata
Les også: Alle gode ting er tre!


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter