Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Sporveien Media AS skaper inntekter fra trafikkreklame. I 2017 bidro selskapet med 120 millioner kroner til å finansiere økt kapasitet i kollektivtrafikken. 


Sporveien Media AS’ forretningside er å gi et økonomisk bidrag til kollektivtrafikken, og samtidig gi en positiv opplevelse for de reisende. Selskapet har samarbeidsavtale med Clear Channel Norway (CCN) og forvalter trafikkreklame på Sporveiens driftsmidler, stasjoner og bygninger.

Selskapet jobber for å gi de reisende en positiv opplevelse gjennom å holde høy standard på reklameprodukter, design og vedlikehold. Reklame som oppleves som underholdning bidrar til å redusere føelsen av ventetid for de reisende. Det legges samtidig stor vekt på å holde stasjonsområdene rene og godt vedlikeholdt.

Vekst

Sporveien Media AS jobber aktivt for å være pådriver og tilrettelegger for innovasjon og forretningsutvikling i dagens trafikkreklamemarked. Dette innebærer videreutvikling av løsninger og kapasitet på både eksisterende og nye reklameflater. 

I løpet av 2017 ble det gjennomført en betydelig oppgradering av digitale flater på de mest sentrale T-banestasjonene. I tilllegg jobbet Sporveien Media, i tett dialog med samarbeidspartneren Clear Channel, frem et digitalt storformat som etter planen skal etableres på tre T-banestasjoner i løpet av 2018.

I 2017 vokste utendørsmarkedet for reklame med over 20 prosent, og var med det en vekstvinner i reklamemarkedet. En av hovedårsakene til veksten er den digitale utvikling som gjør at vi kan tilby et større tilbud av reklameflater. Digitalisering forventes å lede til økt vekst i utendørsmarkedet også i 2018.

Videre utvikling

Fra og med 1. januar 2018 ble alle kommunale holdeplasser for buss og trikk overført fra Bymiljøetaten til Sporveien. Som et resultat av dette ble avtalen som Bymiljøetaten hadde med Clear Channel om reklame på holdeplasser også overført til Sporveien Media. Denne avtalen regulerer forvaltning av eksisterende lehus og nyetableringer av lehus og stoppesøyler med sanntidsinformasjon. Det er forventet en etablering av 200 nye lehus i årene som kommer.

 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter