Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Industrimontørene på verkstedene til T-banen skal kunne det meste om toget de får inn til service. De tar store servicer og mindre ting. Dører, bremser, komponentskifter og reparasjoner. De skal beherske mekanikk og elektronikk og gjør visuelle kontroller og feilsøking.

DSC_8361.JPG


 

Hvordan er Arbeidsdagen?


Arbeidsoppgavene er varierte, men det kan være tungt noen ganger der det kan være vanskelig å komme til. Jeg arbeider i en skiftordning der jeg veksler mellom dag og kveld. T-banevognene er morsomme utfordringer og jeg er langt unna å være helt utlært. Det er alltid nye ting å plukke med seg av detaljer og måter å løse ting på. Med mekanikererfaring fra grafisk så foretrakk hun en jobb på verkstedet. Jeg liker ting som går rundt, sier hun og smiler.

Hva liker du best med jobben?


Jeg liker å holde på med noe og utfordre meg selv, og det blir jeg oppmuntret til her i Sporveien. Så lenge du står på selv, får du hjelp med de utfordringene du vil ha. Du får videreutviklet deg og har muligheten til å bytte arbeidsplass og jobbe med andre ting hvis du vil. Alt det er positivt.

Hva er bakgrunnen din?


Jeger utdannet trykker, og har nesten tjue år i det yrket. Nedbemanninger førte til at jeg måtte se meg om etter noe annet – og da dukket annonsen fra Sporveien opp. Der lå muligheten for et nytt fagbrev jeg kunne sikre framtida mi med. Det er viktig å ha fagbrev i det du arbeider med, ellers kan du fort ryke i dårlige tider. Det ble jeg også oppmuntret til av bedriften. Fire år med selvstudium har gitt resultater, og fagprøven ble avlagt med resultatet «Meget Godt Bestått».

Hva spør folk om når du forteller hva du jobber med?


Det handler mye om arbeidsoppgaver og arbeidsmiljø. Og der er jeg fornøyd med begge deler. Jeg er eneste jente på ettersynet. Jeg tenker ikke over det, men jeg har jobbet med menn så lenge jeg kan huske. Så det er vel heller gutta som tenker over at de jobber med meg. Det hender jeg blir litt oppgitt, men de sier de setter veldig pris på meg. Mange gjør det, det er sikkert noen som ikke synes det er ålreit - men mange blir positivt overrasket når de får inn en jente, og det er jo hyggelig å høre.

Hva er ditt beste råd til de som er nysgjerrige på jobben som industrimontør i Sporveien?


Det er ikke annet å gjøre enn å stå på og ikke gi deg. Bedriften bakker deg opp, og hvis den faglige interessen din er på plass er dette et flott sted å jobbe. –Jeg har ikke noen andre planer enn å fortsette her, jeg trives godt. Kommer det muligheter som frister så vet du jo aldri. Hvis det er noe du har lyst til. Ut av huset skal jeg ikke. Det gjenstår å se når fagbrevet blir delt ut, men det er flott å få et nytt fagbrev. Det er noe å være stolt av.

 


 


Ingeniør - Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...


Byggeleder - Morten Nydahl

Som Byggeleder i utbyggingsavdelingen er vi involvert i mange forskjellige prosjekter, mine n&ar...


IT-konsulent - Claus Selle

Jeg er senior Arkitekt IT-infrastruktur, arbeidsdagen består av alt fra design og defineri...


Mennesker i Sporveien

I forbindelse med Sporveiens kulturarrangement Pulsen av Oslo, intervjuet vi noen av våre ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter