Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Som signalmontør arbeider jeg med drift, vedlikehold, feilretting og montering av ulike typer signalinstallasjoner. Sikkerhet for togfremføring er det viktigste i denne jobben som er både spennende og selvstendig.

Janthorbjornsen.jpg


Hva består jobben din i?

Som signalmontør arbeider jeg med drift, vedlikehold, feilretting og montering av ulike typer signalinstallasjoner. Sikkerhet for togfremføring er det viktigste i denne jobben som er både spennende og selvstendig.
 

Hvordan er arbeidsdagen?

Jeg jobber turnus så det varierer fra dag til dag. Ingen dager er like, noe som gjør at arbeidsdagene er og forblir spennende. Noen dager kan være utfordrende og det gjør meg enda mer motivert til å lære mer. Jeg er veldig glad for at jeg valgte signalmontørfaget og at det gir meg så mange muligheter til å utvikle meg. Jeg føler at man aldri blir fullt utlært i dette faget, noe som passer meg som hele tiden er sulten på å lære nye ting. Kort forklart går en arbeidsdag til en signalmontør ut på å planlegge, utføre, kontrollere og rapportere.

Hva liker du best med jobben?

Jeg liker at ansvaret holder meg skjerpet, at det er så mye fokus på sikkerhet. 

Jobben holder meg både fysisk og faglig aktiv og jeg liker at det er litt mekanisk arbeid ved siden av. Jeg er glad for at vi jobber tett med andre fagområder, og at vi jobber så godt sammen på tvers av avdelingene. Vi spiller alle en viktig rolle for å få trafikken til flyte, og for å frakte Oslos borgere til og fra blant annet jobb. Det er morsomt å tenke på at arbeidet jeg utfører påvirker hverdagen til så mange mennesker!

Hva er bakgrunnen din?

Jeg vokste opp i Den Dominikanke Republikk (Karibien) og bodde der de første 14 årene av mitt liv. Der lærte jeg at disiplin og manerer kommer i første rekke. Jeg flyttet til Norge, lærte meg språket raskt (faren min er trossalt Norsk), og skjønte fort hvilken retning jeg ønsket å ta i arbeidslivet. Etter ungdomsskolen søkte jeg meg inn på elektro, hvor vi ble introdusert for et spekter av fagfelter. Jeg fikk fort øynene opp for signalmontørfaget, og begynte å undersøke hva faget gikk ut på.

Jeg fikke en utplassering i Sporveien fire uker i November 2010 for å få litt mer innblikk i hva faget gikk ut på. Dette gjorde at jeg ble enda mer interessert. To år senere valgte jeg å igjen bli utplassert på samme sted, rett og slett fordi jeg var fast bestemt på at signalmontørfaget var det rette faget for meg. Sommeren 2012 fikk jeg vitnemålet fra videregående og dro direkte opp til kontoret på Etterstad. Jeg fikk signert lærlingkontrakt samme dagen, og har aldri før vært så sikker på at jeg tok ett riktig valg.

Jeg var lærling i omtrent 2,5 år før jeg endelig kunne gå opp til eksamen, etterfulgt av fagprøven.Jeg klarte meg gjennom eksamen og fagprøven, og bestod på første forsøk

Hva spør folk om når du forteller hva du jobber med?

De fleste lurer på om passasjerenes sikkerheten kun er avhenig av føreren og da svarer jeg med glede at den største delen av sikkerheten ligger på skuldrene til signalmontørene.

Hva er ditt beste råd til de som er nysgjerrige på å jobbe som signalmontør i Sporveien?

En baktanke du bør ha før du søker som signalmontør er ansvaret du har overfor andre og at alt av arbeidet du utfører må være 110 % sikkert før du forlater arbeidstedet. Utenom det så passer dette faget til mennesker som elsker utfordrende og spennende hverdager.

Vi setter nå i gang med mangr nye og spennende prosjekter, blant annet nytt signalanlegg.
Signal faget trenger flere unge, dyktige og motiverte montører. Det er alfa omega å ha interesse og være motivert når man jobber med dette faget. Det krever full oppmerksomhet, og hvis du selv føler at du er et ordensmenneske som elsker utfordringer, så møtes vi kanskje ute i sporet en dag?


Ingeniør - Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...


Byggeleder - Morten Nydahl

Som Byggeleder i utbyggingsavdelingen er vi involvert i mange forskjellige prosjekter, mine n&ar...


IT-konsulent - Claus Selle

Jeg er senior Arkitekt IT-infrastruktur, arbeidsdagen består av alt fra design og defineri...


Mennesker i Sporveien

I forbindelse med Sporveiens kulturarrangement Pulsen av Oslo, intervjuet vi noen av våre ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter