Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Jeg er nyutdannet sivilingeniør innen Energi og Miljø, og begynte som planlegger i Infrastruktur Utbygging 1. september i år. Jeg har ansvaret for å holde oversikten over fremdriftsplanene og gi støtte til prosjektlederne i prosjekter av forskjellig størrelse, og i de forskjellige fasene. De mest omfattende prosjektene per dags dato er det omfattende vedlikeholdsprosjektet på Østensjøbanen og oppgraderingen av Ekebergbanen.

DSCF0064_2.jpg


Hvordan er arbeidsdagen din?

Jeg varierer mellom å følge opp prosjektene fra kontorplassen min, være på prosjekt- og byggemøter, samt være med på møter med prosjekterende. I enkelte tilfeller deltar vi planleggere også på driftskoordineringsmøter og liknende. I min avdeling er det mange prosjekter som trenger støtte i de forskjellige fasene, hele veien fra forprosjekt til den endelige slutt- og erfaringsrapporten er levert. I tillegg til å følge opp ett og ett prosjekt fra uke til uke, lager vi planleggere også et samlet overblikk over status til prosjektfremføringen i utbyggingsavdelingen. Her ser vi på faseoverganger totalt, eventuelle forsinkelser på ibruktagelse og sluttføring av prosjekter og prøver å finne årsaken til en eventuell forsinkelse slik at vi kan unngå liknende hendelser i fremtiden.

 

Hva liker du best med jobben?

Det er veldig lærerikt å få være med på planleggingen av disse prosjektene. Jeg lærer også masse av Tom Bjørnsen (Sporveiens andre planlegger), som har en erfaringsdatabank mellom ørene som jeg misunner. Mange er avhengige av et godt planverk og vi følger daglig opp fremdriften i prosjektene som tilhører vår avdeling. Mitt mål er selv å bli prosjektleder. I min avdeling har vi også et ungt og godt miljø.

 

Hva er bakgrunnen din?

Jeg er nyutdannet sivilingeniør fra NTNU i Trondheim og jeg har jobbet i Sporveien i 3 måneder. Jeg ville bruke utdanningen min til noe samfunnsnyttig, og kombinasjonen planlegging og miljøvennlig kollektivtrafikk vekket min interesse. Jeg kommer utenbys fra og kjente ikke til Sporveien fra tidligere, men fra første intervju og etter vel to måneder i selskapet har min oppfatning av organisasjonen utviklet seg bare i positiv retning.

 

Etter tre måneder i ny jobb - hva spør familie og venner om når du forteller hva du jobber med?

De lurer først og fremst på hva som er forskjellen mellom Ruter og Sporveien. Og siden stillingen min er planlegger, lurer de på om jeg planlegger når busser, trikker og t-bane skal gå, da forteller jeg at jeg jobber med fremdriftsplanlegging i utbyggingsprosjekter.

 

Du kommer fra et universitetsmiljø i Trondheim – hva er ditt råd til andre studenter som er nysgjerrige på å jobbe i Sporveien?

Sporveien er en stor bedrift med mange muligheter. Hvis du tar en mastergrad i et av teknologistudiene ved NTNU, så har du mulighet til å bruke kunnskapen fra alle disse studiene i en jobb i sporveien.

 

Du er nylig tatt ut på landslaget for orientering i 2015-sesongen. Sporveiens mål er å være den beste leverandøren av kollektivtrafikk i 2015. Ser du noen sammenheng mellom dine mål og Sporveiens mål?

Sporveien har jo «Best 2015». Mine mål for hver sesong er også, satt litt på spissen, å være best! I idretten jobber vi hele tiden med å bli litt bedre hver sesong (helt til vi legger opp), så her ser jeg også en sammenheng. Kollektivtrafikken er i stadig utvikling, men til forskjell fra min egen satsning, så håper jeg at Sporveien ikke «legger opp» på mange, mange år! 


Ingeniør - Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...


Byggeleder - Morten Nydahl

Som Byggeleder i utbyggingsavdelingen er vi involvert i mange forskjellige prosjekter, mine n&ar...


IT-konsulent - Claus Selle

Jeg er senior Arkitekt IT-infrastruktur, arbeidsdagen består av alt fra design og defineri...


Mennesker i Sporveien

I forbindelse med Sporveiens kulturarrangement Pulsen av Oslo, intervjuet vi noen av våre ...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter